Uncategorized

Pada Akhirnya, Aku Juga Mau Menikah Kok !!!!!

Posted on

Pada Akhirnya, Aku Juga Mau Menikah Kok

Ide untuk menuliskan tentang hal yang selalu saya hindarin sepanjang usia 20-an, kali ini terinspirasi dari obrolan saya dan AJ via telepon beberapa waktu yang lalu. AJ sempat berkata seperti ini :

Image result

 

Padahal seharusnya, tema ini penting banget ya dibahas untuk orang dewasa dalam hubungan yang pastinya udah serba dewasa.

Setelah 2 tahun jalan bareng AJ, beberapa bulan terakhir saya udah mau membahas soal nikah ini sejak mama mulai berubah drastis dengan meminta saya untuk segera menikah.

Seorang ustad pernah berkata kepada saya kalau salah satu tanda manusia dikuasai/disukain sama bangsa Jin adalah keengganan si Fulan untuk menikah.

Trus, saya ini lagi ditempelin jin gitu?

Beberapa faktor yang membuat saya menunda pernikahan adalah :

  • Ketika saya menikah, bisa dipastikan kebebasan saya sebagai perempuan pasti berkurang. Kebebasan itu seperti, membuat keputusan untuk diriku sendiri tentang apa yang ingin saya lakukan dan sebaliknya.
  • Ketika saya menikah, kalau pun saya dapat kesempatan untuk lanjutin Master opsinya cuma dua : saya kuliah jarak jauh atau suami ikut saya ke tempat saya kuliah. Dan jujur, saya gak tertarik sama kuliah jarak jauh karena pasti proses dan pengalaman saya pasti beda. Kalau suami pencemburu, otomatis pergaulan saya akan dibatasi dan wawasan yang saya bisa dapat dari orang-orang baru pun pastinya terbatas kecuali mereka adalah sesama cewek.
  • Ketika saya menikah, otomatis kalau lagi sumpek dengan pertengkaran saya nggak bisa lagi langsung pesen tiket (pas lagi ada duit lebih) dan terbang ke mana aja saya suka. Katanya sih itu perbuatan dosa terhadap suami.
  • Kalau saya menikah, berarti gaya hidup ala lajang seperti bisa pergi ke mana pun saya suka selama hari libur kerja, bangun siang sesuka hati, makan kapan aja saya mau entah mau masak apa beli.
  • Dan, kalau saya menikah nanti pastinya udah gak bisa cuek bebek nungging sama yang namanya anggota keluarga si suami yang resek. Iya nggak? Kan harus nganggap mereka juga sebagai keluarga walau dengan jelas wajah mereka datar dan mulut komat-kamit mencela di belakang kita.

Intinya, saya masih sayang banget dengan kebebasan yang saya miliki sekarang 😀 😀

Tapi…

Semua itu berubah ketika saya sudah melalui sendiri pengalaman-pengalaman yang membuat saya akhirnya tertarik untuk menikah, ada banyak sih sebenarnya hal-hal yang saya perhatikan dari orang-orang di sekitar saya, dari teman-teman blogger juga, dan dari arahan AJ sendiri.

Kalau ditanya, apakah saya mau menikah? Iya, saya mau menikah kok.

Oke deh, saya menyerah dengan keadaan bahwa mau nggak mau ya saya harus menikah untuk kebaikan saya sendiri, orang tua dan ridho Tuhan. Saya bukan manusia yang lahir sebagai orang Barat yang bisa hidup puluhan tahun tanpa pernikahan tapi bisa punya anak dan suami. Toh orang Barat pun ada juga yang ingin menikah apalagi saya yang sejak orok memang dilahirkan dengan budaya ketimuran.

Ada ‘tapi’ sekali lagi…

Tapi….

Nikahnya masih nanti, kalau saya udah siap dan yakin 100% dan AJ melamar di waktu yang tepat, bukan disaat mood-ku lagi nggak stabil apa lagi disaat saya harus memilih antara beasiswa atau dia. Itu bakalan susah dan dramanya bakalan panjang dan membosankan tingkat mampus.

Wisata Pandeglang

Posted on

16864398_1233051740135905_8305842994251232400_n
13. Tanjung Lesung Lokasi Desa Tanjung Jaya, Kecamatan Panimbang, Kabupaten Pandeglang
16864286_1233052273469185_608799422574103862_n
3. Gunung Karang Lokasi Saninten, Kaduhejo, Kabupaten Pandeglang
16831839_1233052266802519_6660313720193778972_n
6. Pulau Handeuleum Lokasi Taman Nasional Ujung Kulon – Pandeglang.
16831140_1233052433469169_3807274526877993747_n
8. Curug Ciajeng Lokasi Desa Cinoyong, Kec Carita, Pandeglang
16831101_1233051330135946_4415050207262165475_n
4. Kampung Domba Lokasi Cinyurup, kelurahan Juhut Kecamatan Karang Tanjung Pandeglang
16831034_1233051313469281_7830977060138117825_n
11. Pulau Mangir Lokasi kec. sumur Pandeglang
16831024_1233051483469264_8565005402629084199_n
15. Gunung Pulosari Lokasi Pasireurih, Cipeucang, Kabupaten Pandeglang
16830817_1233052050135874_4923537485561002350_n
Yuk Simak tempat-tempat wisata yang ada di Pandeglang, Cekidot…!!
16830679_1233052036802542_5808171751787544433_n
14. Curug Sawer Lokasi Sanghiangdengdek, Pulosari, Kabupaten-Pandeglang
16807782_1233051323469280_31250299246045615_n
16. Pulau Oar Lokasi Taman Nasional Ujung Kulon – Pandeglang.
16807707_1233052616802484_6753489203352492371_n
9. Curug Kembar Lokasi Lokasi Desa Cinoyong, Kec Carita, Pandeglang
16807322_1233051716802574_918239054006861604_n
5. Pulau Badul Lokasi Taman Nasional Ujung Kulom – Pandeglang.

16830817_1233052050135874_4923537485561002350_n

16807043_1233052463469166_5248381419435666941_n
1. Curug Ci Manggung, Lokasi Desa Cinoyong, kec. Carita – Pandeglang
16641100_1233052416802504_6399117647400104208_n
7. Pengembalaan Banteng Lokasi Cidaon, Ujung Kulon- Pandeglang
16649209_1233052046802541_6418101288893991098_n
18. Pulau Peucang, Lokasi Taman Nasional Ujung Kulon – Pandeglang.
16649434_1233052236802522_4700971832727367837_n
12. Terowongan Kiara, Tanjung Layar Lokasi Taman Nasional Ujung Kulon – Pandeglang.
16649463_1233051513469261_8668973509130686029_n
19. Taman Nasional Ujung Kulon Pandeglang
16681771_1233051833469229_4942918907728462786_n
17. Pulau Panaitan Lokasi Taman Nasional Ujung Kulon – Pandeglang.
16806975_1233051883469224_4289415325770175590_n
2. Curug Putri (Tahura) Lokasi Taman Hutan Raya Carita – Pandeglang.
16807097_1233051450135934_948799408501859969_n
10. Pulau Liwungan Lokasi Kecamatan Cigeulis, Kabupaten Pandeglang
16807225_1233051676802578_4822858662944000675_n
Jangan Lupa untuk LIKE, SHARE & COMMENT yaa… 😉

11 Foods Tested Mandatory Tangerang

Posted on Updated on

<span title=”11 Makanan Khas Tangerang Wajib Dicoba

“>11 Foods Tested Mandatory Tangerang

Have you ever been to the city on vacation or Tangerang? The city is located in Banten Province Tatar Pasundan Indonesia. A very well known at all with the object of tourism. But in addition to various types of interesting sights, it is no less interesting while visiting the city of Tangerang are various kinds of distinctive food. This city is so rich with offerings of food, beverages and various kinds of traditional snacks. When visiting Tangerang, Banten province this would not be complete without tasting the culinary tourism there. Processed food from Banten community is already well known by kelezatanya so you will not regret it when it tasted the culinary variety typical of the city in 1000 this industry. Yes, the city of Tangerang is a manufacturing and industrial center on the island of Java that has more than 1000 plant that is used as the support of industry capital. So the city was dubbed the 1000 industrial city, the city which is also the capital city of the satellite is indeed interesting to discuss. Moreover, if discusses the various types of culinary owned. <span title=”Kali ini kita akan bahas mengenai aneka jenis makanan khas tangerang yang bisa menjadi referensi ketika Anda berkunjung kesana.

“>This time we will discuss about the various types of food typical tangerang which could be a reference when you visit there.

The food is typical that there is a lot but we’ll provide any kind of food typical of this city. Obviously if you’re the road – the road to Tangerang should try these foods because it is already very well known and it proved delicious favored by many communities both local people and tourists outside the city. The price offered for distinctive food affordable enough that it will not spend the bag than that offered healthy food because it is original made of quality materials without a miscellaneous mixture of hazardous materials. You will certainly be tempted by some kind of typical dishes of the Tangerang is because the zoom is able to tempt the eye to immediately taste it. <span title=”Berikut makanan khas Tangerang yang populer dan wajib dicoba, yaitu :

“>Here typical food Tangerang popular and must be tested, namely:

<span title=”1. Laksa Tangerang

“>1. Laksa Tangerang

laksa-tangerang-tokomesinlaksa tangerang tokomesin
This tangerang laksa is serve food with raw white noodles made from rice, noodles such as vermicelli noodles but larger size like spaghetti. In this noodle textures tend to be rough and inflexible like yellow noodles. These noodles in given extra sauce with a savory taste made with the addition of coconut milk, stuffing the tangerang laksa is just noodles topped with vegetable sauce by a mixture of green beans and when penyajikan given a sprinkling of chives leaves, pieces of chicken or chicken eggs. The chicken meat used is also the first burned in order to give flavor and aroma of roasted chicken makes it more tasteful. In addition to the entry and what makes this even more unique is similar to a sprinkling of grated coconut serudeng. Laksa in Tangerang there are two types of laksa njai an artificial laksa and laksa aborigines lady is artificial laksa peranakans china. <span title=”Apabila sewaktu – waktu mampir ke kota ini maka coba nikmati laksa tangerang, tentu Anda akan merasakan kenikmatan dan kelezatan makanan khas dari kota 1000 industri ini.

“>If any – time to stop by the city’s then try to enjoy tangerang laksa, sure you will feel the pleasure and delicacies typical of the city in 1000 this industry.

<span title=”2. Nasi Sumsum Tangerang

“>2. Rice Marrow Tangerang

bantenasia-nasi-bakar-sumsum-maksindotangerangbantenasia-rice-fuel-marrow-maksindotangerang
Both meals were inappropriate for you to enjoy rice is tangerang marrow. This food is
already clearly visible when the rice was given additional marrow material produced from cow or buffalo. Tangerang marrow rice made from rice that has been cooked then stirred with additional ingredients and spices. When the stirring process was completed last ingredient added marrow and wrapped with banana leaves. The new maturation process further by burning the rice until done and exit distinctive aroma. These foods are usually eaten during the day by the citizens of Tangerang to the lunch menu. Aroma and flavor can improve appetite, although the menu is rice marrow relatively rare in tangerang food but there are still some food stalls that sell them. <span title=”Berkunjung ke Tangerang menjadi momen istimewa jika sudah menikmati gurihnya nasi sumsum.

“>A visit to Tangerang be a special moment if it had enjoyed the savory rice marrow.

<span title=”3. Gereng Asem

“>3. Gereng Asem

075612000_1443756859-garangasem1-maksindotangerang075612000_1443756859-garangasem1-maksindotangerang
Food is typical Tangerang one is very suitable if eaten when hot weather because it felt refreshing. Spicy and sour taste that is the hallmark of the cuisine of this one. Gerem original tamarind Tangerang made from raw materials duck meat or chicken. The quality of gereng tamarind flavor is really delicious and appropriate at all if it is used to refresh the body. Making gereng tamarind is very easy and simple that does not require a lot of ingredients. Try to enjoy a dish of sour gereng because this dish is very fitting enjoyed when visiting Tangerang. already banya

<span title=”4. Gecom

“>4. Gecom

toge-goreng-31gecom-maksindotangerangtoge-fried-31gecom-maksindotangerang
Gecom food to four that deserves to be sampled, the name of the food made from the acronym is very unique. Gecom abbreviated from toge oncom already be interpreted if the cuisine is derived from two types of material. The food is very typical with toge materials and oncom combined into one with an additional characteristic of Tangerang in the form of soy sauce to be used as a sweetener. <span title=”Kecap yang digunakan sudah pasti kecap khas yaitu kecap SH.

“>Soy sauce used is certainly typical of soy sauce SH.

<span title=”5. Bebek Sate

“>5. Duck Sate

bebek-sate-maksindotangerangduck-sate-maksindotangerang
Food fifth of Tangerang who are the typical food and the most sought-after is the duck satay. When visiting do not miss to enjoy the delights of duck satay. How processing by Tangerang society is indeed using a special way so that the flavor and the duck meat more tender results. Manufacture of duck satay is also quite easy to use ingredients such as pepper, seasoning coconut milk, with added secret ingredients that really make sense and quality duck satay menu to be special and hunted a lot of people. <span title=”Harga jualnya cukup terjangkau sehingga Anda tidak perlu kuatir dengan uang 50 ribu Anda pun sudah bisa menikmati kelezatan bebek sate.

“>The selling price is quite affordable so you do not have to worry about money 50 thousand you had been able to enjoy the delights of duck satay.

<span title=”6. Sate Bandeng

“>6. Sate milkfish

sate-bandeng-maksindotangerangsate-banding-maksindotangerangBandeng satay is the food was also popular apart from duck satay with exceptional taste. It makes milkfish satay used to be subscribed by the visitors. In the processing of milkfish satay is indeed made using techniques and special way that creates a sense of true – absolutely typical native 1000 this industry. Sate milkfish is made using coconut milk flavoring with additional distinctive flavor. Typical technique in making this milkfish satay was also using a special way is by picking thorns fish. Sate milkfish is indeed different from the fish generally, because a fish bone that has been removed is made skewers tender and boneless milkfish. Rates are priced for just having sata milkfish is only about Rp. 25,000 to Rp. 30,000 for a single wrapper. <span title=”Sangat terjangkau dan murah meriah bukan, tidak ada salahnya bila Anda membawakan oleh – oleh berupa sate bandeng ini untuk kerabat.

“>Very affordable and cheap is not, it does not hurt when you are brought by the – by the form of milkfish satay for relatives.
<span title=”7. Pindang Bandeng

“>7. Pindang Bandeng

pindang-bandeng2-maksindotangerangpindang-bandeng2 maksindotangerang
Tangerang fish community is in addition utilized to make milkfish satay food menu is also used as typical dishes are boiled milkfish. You already know not that pindang is kind of traditional cuisine berkuah. Fish flavor when processed by making it boiled milk is very delicious and makes the taste of the fish the more delicious. The materials used in the manufacture of boiled milk is typical Tangerang such as garlic, onion, ginger, turmeric, bay leaves and other spices various kinds of materials. To create tastes better then given additional soy sauce for flavor and extra sweet tamarind or star fruit vegetables to taste sour. <span title=”Rasanya mampu membuat ketagihan, bila mengunjungi kota ini jangan lupa untuk mampir menikmati pindang bandeng lezatnya.

“>It feels capable addictive, when visiting this city do not forget to stop by to enjoy the delicious boiled milk.

<span title=”8. Sayur Besan

“>8. Vegetable Besan

kuliner-tangerang_sayur-besan-maksindotangerangculinary-tangerang_sayur-besan-maksindotangerang
Tangerang typical dishes that need to be tried next is vegetable-laws. His name is very unique because this vegetable is always served to the elderly groom – men who come to the house of the bride’s parents. These foods need to be sampled because it tasted delicious dank has, with the materials used are flowers cane or commonly referred to trubuk. <span title=”Bahan pembuatan sayur besan ini diantaranya ialah terubuk, kentang, bihun dan petai.

“>Making materials of which this vegetable is Terubuk besan, potatoes, rice and banana.

<span title=”9. Emping Menes

“>9. Emping Menes

emping-menes-maksindotangerangemping menes maksindotangerang
You can also bring by the – by the form menes emping this is very typical of Tangerang. Menes Emping has a privilege that has a distinctive flavor and aroma as well as different from the various types of chips that exist in Indonesia. Menes raw material for making chips are also using quality materials and processed as if the hand that has been skillfully and made using traditional means. <span title=”Emping menes ini sangat cocok dijadikan oleh – oleh pariwisata ketika berkunjung ke Tangerang.

“>Emping is a proper menes by – by tourism during a visit to Tangerang.

<span title=”10. Kue Apem

“>10. Apem Cakes

apem-tangerang-maksindotangerangapem-tangerang-maksindotangerang
Apem cake also exists in Tangerang and has its own characteristics. In the making of this apem cake used is rice flour and cassava. Apem cake is usually eaten with syrup or brown sugar mixture so that it feels more and more delicious and scrumptious. This cake has become one of apem cake typical of Tangerang to taste delicious and very tasty, if used as a snack.

11. Kue Jojorong

-Kue-Jojorong-Manis-Khas-Banten maksindotangerang
Salah satu jenis jajanan khas Tangerang yang tidak boleh dilewatkan untuk dicoba ialah kue jojorong. Kue ini ialah kue tradisional dengan pembuatan yang masih menggunakan cara tradisional. Selesai berwisata kuliner di Tangerang maka jangan lewatkan untuk membeli jajanan khas satu ini. Kue dengan cita rasa manis dan kenyal ini menggunakan bahan dasar berupa tepung beras, tepung kanji serta gula merah. Dalam proses pembuatannya bahan – bahan yang digunakan ini kemudian dicampurkan menjadi satu baru kemudian menuangkannya pada cetakan kecil yang telah disediakan. Apabila bahan ini sudah selesai dituangkan maka baru memberi tambahan taburan gula merah diatasnya. Kue ini dibungkus dengan menggunakan daun pisang yang kemudian dikukus beberapa menit. Untuk membeli oleh – oleh khas ini tidak perlu merogoh kocek yang dalam karena harganya hanya berkisar 5 ribu sampai dengan 20 ribu rupiah saja.

Itulah dia makanan khas Tangerang yang patut untuk Anda coba, bila berkunjung ke Tangerang tentu akan terasa kurang lengkap bila belum menikmati wisata kuliner yang ada disana. Nah, semoga informasi mengenai makanan khas dari kota Tangerang ini bisa membantu untuk menambah wawasan menggenai menu makanan dari Tangerang yang patut untuk dicicipi.

الوافدين إلى إندونيسيا رجا سلمان يبدو أن ظاهرة ملحوظة في إندونيسيا في هذا العقد. لأنه بعد 12 عاما على إعادة وصول اندونيسيا ملك المملكة العربية السعودية.

Posted on

<span title=”Raja salman bin abdulaziz al saud

“>unnamed

الوافدين إلى إندونيسيا رجا سلمان يبدو أن ظاهرة ملحوظة في إندونيسيا في هذا العقد. <span title=”Pasalnya setelah 47 tahun berlalu, Indonesia kembali kedatangan Raja Arab Saudi.

“>لأنه بعد 47 عاما على إعادة وصول اندونيسيا ملك المملكة العربية السعودية.

<span title=”Raja Arab Saudi yang satu ini tidak hanya hadir untuk berkunjung, melainkan juga untuk mengucurkan dana investasi di Indonesia dengan nilai hampir 100 Triliun Rupiah.

“>ملك المملكة العربية السعودية هذا واحد لا يأتي فقط من أجل الزيارة، ولكن أيضا لصرف أموال الاستثمار في اندونيسيا بقيمة ما يقرب من 100 تريليون روبية.

<span title=”Tak mengherankan jika rencana kedatangannya ke Indonesia menjadi berita yang sangat menghebohkan di negeri ini.

“>ليس من المستغرب، وجاءت الخطة إلى إندونيسيا في الأخبار المروعة جدا في هذا البلد.

في الواقع، من هم الجحيم هو الملك سلمان؟ <span title=”Kenapa pemberitaan terhadapnya begitu heboh akhir-akhir ini?

“>لماذا الوعظ لهم حتى متحمس في الآونة الأخيرة؟

وقد جمع مليون حقائق بعض الحقائق عن الملك سلمان بن عبد العزيز آل سعود الذين قد تكون قادرة على علاج فضولك.
<span title=”1. Putra ke-25 dari pendiri kerajaan Saudi Arabia

“>25 1. الرجال مؤسس المملكة العربية السعودية

المملكة العربية السعودية، ونحن الآن تأسست تعرف من قبل الملك عبد العزيز آل سعود في جميع أنحاء 1932. الملك عبد العزيز آل سعود لديها الكثير من الأبناء. <span title=”Salah satunya adalah Raja Salman yang saat ini menjadi Raja Arab Saudi.

“>واحد منهم هو الملك سلمان، الذي هو الآن ملك المملكة العربية السعودية.

ووفقا لمعلومات من Aawsat، رجا سلمان، الذي ولد في 31 ديسمبر 1935 هو الابن ال25 من الملك عبد العزيز آل سعود.
<span title=”2. Menjadi Gubernur Riyadh selama 48 tahun

“>2. يجري حاكم الرياض لمدة 48 سنوات

<span title=”Sebelum diangkat menjadi Raja Arab Saudi, Raja Salman pernah beberapa kali menduduki posisi penting di dalam pemerintahan.

“>قبل تعيينه ملك المملكة العربية السعودية، وكان الملك سلمان عدة مرات احتلت مناصب مهمة في الحكومة.

ولكن أكثر المواقف الهائل والمدى منصب حاكم الرياض. ووفقا لسجلات من ويكيبيديا، شغل منصب حاكم الرياض لمدة 48 سنوات ابتداء من 1936-2011.
<span title=”3. Raja Salman merupakan seorang Hafidz

“>3. رجاء سلمان هو حافظ

ووفقا لسجلات NMisr، وقد رجا سلمان قادرة على حفظ القرآن عندما كان عمره 10 عاما فقط.
<span title=”4. Pernah meninggalkan Presiden Amerika Serikat di Istana untuk menjalankan Sholat Ashar

“>4. لا تترك رئيس الولايات المتحدة في القلعة لتشغيل صلاة العصر

Sindonews ووفقا لسجلات، وقال انه لم يغادر الرئيس الأمريكي باراك أوباما وزوجته، الذي كان يزور قصره عندما سمع النداء للصلاة، أن تنفذ فورا صلاة العصر في الجماعة.
<span title=”5. Merupakan 1 dari ‘Sudeiri Seven’

“>5. انها واحدة من “سبعة السديري”

<span title=”Suderi Seven merupakan sebutan untuk 7 anak laki-laki Raja Abdulaziz Al Saud dari istri kesayangannya Hussa bint Ahmad Sudeiri.

“>Suderi سبعة هو عبارة عن الأولاد سبعة من الملك عبد العزيز آل سعود من المفضلة لديه زوجة مع.صور بنت أحمد السديري.

يشار الى ان 7 أشخاص هم أولئك الذين هم الأكثر تأثيرا في الأسرة المالكة في المملكة العربية السعودية.
<span title=”6. Merupakan salah satu Pemimpin Negara terkaya di dunia

“>6. وهو واحد من زعيم أغنى دولة في العالم

<span title=”Menurut catatan wikipedia, total kekayaan Raja Salman pada tahun 2016 adalah sekitar 17 milyar dolar Amerika.

“>وفقا لويكيبيديا، رجاء سلمان مجموعها ثروة في عام 2016 حوالي 17 مليار دولار أمريكي.

وهذا ما جعله واحدا من ملك أغنى دولة في العالم. على الرغم من أن إجمالي الثروة لا يزال تحت ملك تايلاند وملك بروناي دار السلام.
<span title=”7. Mediator ulung dalam keluarga kerajaan

“>إنجاز 7. الوسيط داخل العائلة المالكة

العائلة المالكة في المملكة العربية السعودية لديها 4000 شخصا على الاقل الأمير. <span title=”Dengan jumlah yang sebanyak itu, tentu bukan suatu yang aneh jika terjadi perselisihan antar pangeran.

“>مع كمية كثيرا، بالتأكيد ليست حالة غريبة من خلاف بين الأمير.

<span title=”Salah satu sosok yang paling berpengaruh dalam mengatasi setiap perselisihan di dalam keluarga kerajaan adalah Raja Salman.

“>واحدة من أكثر الشخصيات تأثيرا في حل أي نزاعات داخل العائلة المالكة هو الملك سلمان.

هو أيضا، الذين لديهم السلطة لتحديد وستعطى منها مكتب الأمير.
<span title=”8. Sangat royal dan dermawan

“>8. ملكي جدا وسخي

<span title=”Seperti dilaporkan oleh banyak situs online baik dalam maupun luar negeri, beberapa waktu setelah dirinya diangkat menjadi Raja Arab Saudi, beliau memberikan bonus sebesar 2 kali gaji untuk seluruh pegawai pemerintahan termasuk tentara, pensiunan, dan siswa sekolah Pemerintahan.

“>كما ذكرت من قبل العديد من المواقع على الانترنت داخل البلاد وخارجها على حد سواء، بعد مرور بعض الوقت تم تعيينه ليكون ملك المملكة العربية السعودية، وقدم مكافأة من 2 أضعاف رواتب لجميع موظفي الحكومة، بما في ذلك الجيش والمتقاعدين، وطلاب المدارس الحكومية.

الملاحظات ويكيبيديا، حكومة المملكة العربية السعودية لصرف أموال تصل أكثر من 32 مليار دولار لبرنامج مكافأة الموظف، والاستثمار في المياه والكهرباء، وحتى تمويل النادي الرياضي.
<span title=”9. Melakukan Tawaaf di Mekah tanpa pengamanan ekstra

“>9. تنفيذ الطواف في مكة المكرمة دون امنية اضافية

<span title=”Menurut info yang kami dapat dari Muslim World Journal, saat statusnya masih sebagai “Putra Mahkota” beliau melakukan tawaaf di Mekah tanpa pengamanan ekstra.

“>ووفقا للمعلومات نستطيع من مجلة عالم مسلم، والوضع الحالي لا يزال بأنه “ولي العهد”، وقال انه الطواف في مكة المكرمة دون مزيد من الأمان.

في الواقع، وقال انه يتطلع إلى مزيج مع المصلين، والناس العاديين.
<span title=”10. Beliau punya akun Twitter

“>10. لديه حساب تويتر

حساب تويتر هوkingsalman. عندما تمت كتابة هذه المقالة، والحساب لديه بالفعل 5930000 أتباعه.
<span title=”11. Sering berlibur membawa ribuan kerabatnya

“>11. في كثير من الأحيان عطلة يجلب الآلاف من أقارب

زيارة خطط لاندونيسيا ليس فقط لتوقيع عقد التعاون. <span title=”Namun terdapat juga agenda khusus untuk berlibur ke Pulau Bali.

“>ولكن هناك أيضا برنامج خاص لقضاء إجازة في جزيرة بالي.

<span title=”Itulah kenapa Raja Salman akan berkunjung ke Indonesia dengan membawa 1500 orang dalam rombongannya.

“>هذا هو السبب في الملك سلمان سيقوم بزيارة إلى اندونيسيا عن طريق جلب 1500 شخص في حاشيته.

عطلة سوبر السائبة ليست هذه هي المرة الأولى التي أجراها الملك سلمان. منذ بعض الوقت، وكانت له ايضا لتوظيف 3 في جزر المالديف لقضاء العطلات مع الآلاف من العائلة المالكة.
<span title=”12. Mendapatkan Gelar Doktor HC dari universitas ternama Madinah dan Mesir

“>12. الحصول على درجة الدكتوراه من إحدى الجامعات المرموقة HC المدينة المنورة ومصر

<span title=”Sebelum menjadi Raja Arab Saudi, pada 29 Maret 2011 Raja Salman mendapatkan gelar Doktor Kehormatan dari Universitas Islam Madinah.

“>قبل أن يصبح ملك المملكة العربية السعودية، في 29 مارس 2011 رجا سلمان الحصول على الدكتوراه الفخرية من الجامعة الإسلامية في المدينة المنورة.

وعلاوة على ذلك، في شهر أبريل 2016 حصل على جائزة الملك سلمان أيضا شهادة دكتوراه فخرية من جامعة الأزهر في القاهرة.

12 Facts King Salman bin Abdulaziz, King of Saudi Arabia who will visit Indonesia King Salman bin abdulaziz al saud

Posted on

<span title=”Raja salman bin abdulaziz al saud

“>unnamed

Arrivals to Indonesia Raja Salman seems to be a remarkable phenomenon for Indonesia in this decade. <span title=”Pasalnya setelah 47 tahun berlalu, Indonesia kembali kedatangan Raja Arab Saudi.

“>Because after 47 years on, Indonesia re-arrival of the King of Saudi Arabia.

<span title=”Raja Arab Saudi yang satu ini tidak hanya hadir untuk berkunjung, melainkan juga untuk mengucurkan dana investasi di Indonesia dengan nilai hampir 100 Triliun Rupiah.

“>King of Saudi Arabia this one not only comes for a visit, but also to disburse funds investing in Indonesia with a value of nearly 100 trillion rupiah.

<span title=”Tak mengherankan jika rencana kedatangannya ke Indonesia menjadi berita yang sangat menghebohkan di negeri ini.

“>Not surprisingly, the plan came to Indonesia in the news so horrendous in this country.

Actually, who the hell is King Salman? <span title=”Kenapa pemberitaan terhadapnya begitu heboh akhir-akhir ini?

“>Why is preaching to them so excited lately?

Million Facts have compiled some facts about King Salman bin Abdulaziz Al Saud who might be able to cure your curiosity.
<span title=”1. Putra ke-25 dari pendiri kerajaan Saudi Arabia

“>1. Men’s 25th of the founder of the kingdom of Saudi Arabia

The Kingdom of Saudi Arabia, which we now know was founded by King Abdulaziz Al Saud around 1932. King Abdulaziz Al Saud has a lot of offspring. <span title=”Salah satunya adalah Raja Salman yang saat ini menjadi Raja Arab Saudi.

“>One of them is King Salman, who is now the King of Saudi Arabia.

According to info from Aawsat, Raja Salman, who was born on December 31, 1935 is the 25th son of King Abdulaziz Al Saud.
<span title=”2. Menjadi Gubernur Riyadh selama 48 tahun

“>2. Being governor of Riyadh for 48 years

<span title=”Sebelum diangkat menjadi Raja Arab Saudi, Raja Salman pernah beberapa kali menduduki posisi penting di dalam pemerintahan.

“>Before being appointed as the King of Saudi Arabia, King Salman had several times occupied important positions in the government.

But the most phenomenal positions are term as governor of Riyadh. According to records from wikipedia, he served as governor of Riyadh for 48 years starting from 1936 to 2011.
<span title=”3. Raja Salman merupakan seorang Hafidz

“>3. Raja Salman is a Hafiz

According to records NMisr, Raja Salman has been able to memorize the Koran when he was only 10 years old.
<span title=”4. Pernah meninggalkan Presiden Amerika Serikat di Istana untuk menjalankan Sholat Ashar

“>4. Never leave the President of the United States in the castle for running the Asr Prayer

Sindonews According to records, he never left President Barack Obama and his wife, who was visiting his palace when he heard the call to prayer, to immediately implement the Asr prayer in congregation.
<span title=”5. Merupakan 1 dari ‘Sudeiri Seven’

“>5. It is one of the ‘Seven Sudeiri’

<span title=”Suderi Seven merupakan sebutan untuk 7 anak laki-laki Raja Abdulaziz Al Saud dari istri kesayangannya Hussa bint Ahmad Sudeiri.

“>Suderi Seven is the term for the seven boys of King Abdulaziz Al Saud of his favorite wife Hussa bint Ahmad Sudeiri.

It is said that 7 people are those who are most influential in the royal family of Saudi Arabia.
<span title=”6. Merupakan salah satu Pemimpin Negara terkaya di dunia

“>6. It is one of the world’s richest country leader

<span title=”Menurut catatan wikipedia, total kekayaan Raja Salman pada tahun 2016 adalah sekitar 17 milyar dolar Amerika.

“>According to wikipedia, Raja Salman total wealth in 2016 was about 17 billion US dollars.

This is making it as one of the king of the world’s richest country. Although the total wealth still under the King of Thailand and the King of Brunei Darussalam.
<span title=”7. Mediator ulung dalam keluarga kerajaan

“>7. Mediator accomplished within the royal family

The royal family of Saudi Arabia has at least 4,000 people a prince. <span title=”Dengan jumlah yang sebanyak itu, tentu bukan suatu yang aneh jika terjadi perselisihan antar pangeran.

“>With the amount that much, certainly not a strange case of a dispute between the prince.

<span title=”Salah satu sosok yang paling berpengaruh dalam mengatasi setiap perselisihan di dalam keluarga kerajaan adalah Raja Salman.

“>One of the most influential figures in resolving any disputes within the royal family is King Salman.

He, too, who have the authority to determine which ones will be given the prince’s office.
<span title=”8. Sangat royal dan dermawan

“>8. Very royal and generous

<span title=”Seperti dilaporkan oleh banyak situs online baik dalam maupun luar negeri, beberapa waktu setelah dirinya diangkat menjadi Raja Arab Saudi, beliau memberikan bonus sebesar 2 kali gaji untuk seluruh pegawai pemerintahan termasuk tentara, pensiunan, dan siswa sekolah Pemerintahan.

“>As reported by many online sites both inside and outside the country, some time after he was appointed to be the King of Saudi Arabia, he gave a bonus of 2 times the salaries for all government employees, including military, retirees, and students of Government schools.

Wikipedia notes, the Government of Saudi Arabia to disburse funds up more than 32 billion dollars for employee bonus program, investment in water and power, until the funding for the sports club.
<span title=”9. Melakukan Tawaaf di Mekah tanpa pengamanan ekstra

“>9. Perform Tawaaf in Mecca without extra security

<span title=”Menurut info yang kami dapat dari Muslim World Journal, saat statusnya masih sebagai “Putra Mahkota” beliau melakukan tawaaf di Mekah tanpa pengamanan ekstra.

“>According to the info we can from the Muslim World Journal, the current status is still as “Crown Prince”, he did Tawaaf in Mecca without extra security.

In fact, he looks to blend with the other worshipers, as ordinary people.
<span title=”10. Beliau punya akun Twitter

“>10. He has a Twitter account

Twitter account is @kingsalman. When this article was written, the account already has 5.93 million followers.
<span title=”11. Sering berlibur membawa ribuan kerabatnya

“>11. Often vacation brings thousands of relatives

Plans visit to Indonesia not only to sign a contract of cooperation. <span title=”Namun terdapat juga agenda khusus untuk berlibur ke Pulau Bali.

“>But there is also a special agenda for a vacation to the island of Bali.

<span title=”Itulah kenapa Raja Salman akan berkunjung ke Indonesia dengan membawa 1500 orang dalam rombongannya.

“>That is why King Salman will pay a visit to Indonesia by bringing 1,500 people in his entourage.

Bulk super holiday this is not the first time conducted by King Salman. Some time ago, he also had to hire 3 in the Maldive Islands for holidays with thousands of the royal family.
<span title=”12. Mendapatkan Gelar Doktor HC dari universitas ternama Madinah dan Mesir

“>12. Obtain Doctoral degree from a prestigious university HC Medina and Egypt

<span title=”Sebelum menjadi Raja Arab Saudi, pada 29 Maret 2011 Raja Salman mendapatkan gelar Doktor Kehormatan dari Universitas Islam Madinah.

“>Before becoming the King of Saudi Arabia, on March 29, 2011 Raja Salman getting an Honorary Doctorate from the Islamic University of Madinah.

Moreover, in the month of April 2016 King Salman was also awarded an Honorary Doctorate from the University of Al-Azhar in Cairo.